728x90 AdSpace

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

Την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ


Σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς ότι θα ξανανοίξει η ΕΡΤ. Το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη 5/3/2015 θα κατατεθεί το σχέδιο νόμου στη βουλή με το οποίο θα επανασυσταθεί η ΕΡΤ Α.Ε, από μηδενική βάση. Επίσης, ο υπουργός επικρατείας Ν. Παππάς έχει ξεκινήσει, ήδη, διαβούλευση με την ΠΟΣΠΕΡΤ. Ακόμη, προανήγγειλε την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους προκειμένου να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ.

Με το σχέδιο νόμου προβλέπονται τα εξής:
 • Προβλέπεται η επιστροφή στην εργασία των απολυμένων της 11ης Ιουνίου 2013 που το επιθυμούν.
 • Διασφαλίζεται η λειτουργία της ΕΡΤ πάνω σε θεμέλιο δημοκρατίας με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου ενημερωτικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού προγράμματος.
 • Δεν δημιουργείται δημοσιονομική επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό και συνεπώς δεν καθίσταται αντικείμενο της υπό εξέλιξη διαπραγμάτευσης. Αντίθετα την τροφοδοτεί με το επιχείρημα της ουσιαστικής ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης και της καλής νομοθέτησης.
 • Η ντροπή ΔΤ- ΝΕΡΙΤ εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. Τα όσα σχολιάζονται και φημολογούνται αποτελούν μέρος της γενικότερης προσπάθειας διαστρέβλωσης του κυβερνητικού έργου, κυρίως όσων επιθυμούν, με προσωπική ιδιοτέλεια, να παραμένουν εραστές του ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ που η κοινωνία τελικά ουδέποτε εμπιστεύθηκε. Το ίδιο το σχέδιο νόμου θα δώσει την απάντηση της αλήθειας σε όσους συνεχίζουν να μετατρέπουν το δημόσιο διάλογο σε πολιτικά άναρθρη σπέκουλα.
 • Ρυθμίζεται επαρκώς το νέο εργασιακό πλαίσιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επίλυσης των δικαστηριακών εκκρεμοτήτων, με σεβασμό στον πολύμηνο αγώνα των απολυμένων, ταυτόχρονα όμως χωρίς ρεβανσισμούς προς τους εργαζόμενους που νομίμως εργάζονται στο σημερινό φορέα.
 • Δημιουργείται το αναγκαίο πλαίσιο επίλυσης των ζητημάτων διαδοχής, αλλά και ελέγχου των οικονομικών στοιχείων και πεπραγμένων με σκοπό την εύρυθμη και ταυτόχρονα εξορθολογισμένη λειτουργία της ΕΡΤ.
 • Προβλέπεται ένα απαραίτητο ετήσιο πλαίσιο ανασυγκρότησης κατά τη διάρκεια του οποίου θα επιλυθούν συνολικώς τα ζητήματα διοίκησης, λειτουργίας, οργάνωσης του προσωπικού και εκπομπής του προγράμματος, προκειμένου να μεταβούμε στη νέα εποχή της πραγματικά ανεξάρτητης και πολυφωνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που δεν θα επιτρέπει σε κανέναν να την καταστήσει ξανά εργαλείο πολιτικής βούλησης ή θύμα στο βωμό σκοπιμοτήτων.
 • Blogger Comments
 • Facebook Comments

1 σχόλια:

 1. επιτελους θα κλεισει το μπουρδελο του καψη και κεδικογλου η νεριτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Μπορείτε να γράψετε τα σχόλια σας σε οποιαδήποτε είδηση και να κάνετε, αν επιθυμείτε, διάλογο με τους υπόλοιπους επισκέπτες του site, αρκεί να μην περιέχουν τα σχόλιά σας υβριστικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς ή να προάγουν τη βία.

Item Reviewed: Την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ Rating: 5 Reviewed By: Γιώργος Π.